Delen = andere jonge ouders helpen:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Boy or girl?

Roze of blauw. Dat is natuurlijk de grote vraag. Ook voor ons, want weten willen we het nog niet. Tijdens de echo hebben we keurig onze ogen dichtgedaan, en serieus niks gezien. Ook dochter L. is heel benieuwd of het een broertje of zusje is. Het liefst een zusje, want: ‘die gooit tenminste niks in het water’. Dat wil haar peuterpuberbroertje nog weleens doen met speelgoed waar ze strijd om hebben. En ja, eenmaal in de vaart betekent ook mét vaart naar de bodem. Zeg maar dag tegen je speelgoed. Met een beetje geluk vind je het een halfjaar later -als het water laag staat- naast ons huis terug. Maar zeker weten doe je het pas als je het ziet!
En dat geldt ook voor een broertje of een zusje. ‘Wanneer weten we wat het is?’ vraagt ze. ‘Als de baby geboren is. ‘Aha, ik snap het!’ zegt ze opgetogen: ‘als de baby staartjes heeft is het een meisje, en met kort haar is het een jongetje…!’.

De iiiiiiiiiiii van ischias

Zwangerschapskwaaltjes. Ze zijn er variërend van Aambeien tot Zwangerschapsischias. Bijna elke aanstaande moeder weet er wel één. Misselijkheid? Nope, op een enkele dag na. Maar de Z van zwangerschapsischias heeft me behoorlijk geplaagd! In week 8 trok er een venijnige zenuwpijn vanuit mijn onderrug naar beneden. Ineens kun je niet meer bij de koffieautomaat komen, je peuter optillen of ’s nachts ongestoord op je andere zij gaan liggen. De fysio aan huis (lees: mijn eigen lief) kwam met verschillende tips en trucs. Fijn dat hij het zelf adviseerde: want stofzuigen en dweilen mocht niet meer. In plaats van dat je ’s ochtends nog even een rondje doet door het huis, deed hij dat ’s avonds laat. Maar áls je dan de volgende morgen bezoek krijgt, realiseer je dan dat er ’s ochtends eerst nog even een wervelwind aan hagelslag, omgevallen bekers drinken en zoektocht naar de bewuste ‘letter van de week’ gedaan is. Resumé: de inspanning van de huishoudende man is vakkundig teniet gedaan door het gezin in de startblokken van de dag  🙂

Vlijtig Liesje ontmoet ‘Liesje laat het los’

In plaats van dat je dus nog gauw een rondje doet, laat je nu gewoon alles ‘lekker’ liggen voor het bezoek. Niet helemaal waar trouwens, want peuter N. kan ook heel goed stofzuigen. Hij kiest alleen wel zijn eigen spoor: broodkruimels verdwijnen snel in het apparaat, maar hagelslag is hartstikke zonde natuurlijk! De helft verdwijnt alsnog in zijn buik, de andere helft wordt tot cacaokruim verpulverd onder zijn sokken. Eind goed al goed: gelukkig bood vriendin A. zelf aan om te stofzuigen bij de aanblik van de chaos. Dankbaar nam ik het aanbod aan en vertrok het bezoek deze keer uit een opgeruimd huis. Gelukkig is die malaise bijna weer voorbij, en komt er meer energie terug om te fantaseren over de wieg die op zolder staat, roze óf blauwe babykleertjes in maatje 50 en spulletjes die ik ab-so-luut (weer) ga gebruiken.

Goedgemutst

Natuurlijk komt de collectie mutsjes ook weer tevoorschijn. Ik heb ze in soorten en maten: lieve katoenen mutsjes, wollen mutsjes en strikmutsjes. Zo’n strikmutsje houdt je kindje niet alleen warm, maar zorgt voor een ‘beschermlaagje’ dat kan voorkomen dat prikkels te intens binnenkomen. Verder houdt zo’n mutsje het voorhoofd van je kindje vrij, daar zit namelijk de ‘temperatuursensor’. Zo kan je baby de omgevingstemperatuur aftasten en de lichaamstemperatuur beter reguleren. Last but not least (dit wordt geen college natuurlijke kraamzorg, maar ik noem het toch graag even 😉 ) neemt een wol/zijden mutsje transpiratievocht goed op. Zo blijft je kindje lekker warm. Alles voor een goedgemutste baby!

Stay positive

Tenslotte tip ik nog een cadeautje dat ik mezelf gegeven heb: de Mama Natural cards! Ik vond ze tijdens mijn zoektocht op het wereldwijde web en was op slag verliefd. In deze set vind je 50 geïllustreerde kaarten om je te inspireren en bemoedigen tijdens je zwangerschap en bevalling. Ze herinneren me er dagelijks aan hoe bijzonder het is om een nieuw wezentje te voelen groeien onder mijn eigen hart. Oók als ik de hageltjes even niet kan stofzuigen. Hoe belangrijk is dat nou eigenlijk? Zoals ik laatst ergens las: liever een gekoesterd kindje dan een glimmende (bad)kamer :).

Liefs,

Wybrich

 

Meer uit onze blog

Wil je andere ouders helpen?
Deel dit bericht.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
CLOSE
0
Add to cart