Door zachte, luxe en eerlijke materialen in onze lijn te gebruiken, geven we met onze producten alle kinderen de zekerheid dat ze omringd worden met het mooiste uit de natuur!

Katoen

Onze katoenen collectie wordt gemaakt van een hoogwaardig Italiaans garen. Al deze garens worden geproduceerd onder het oekotex keurmerk.. De voeringen die gebruik worden zijn zelfs helemaal biologisch zodat uw kindje onder de beste kwaliteit slaapt.

Biologisch houdt in dat er geen giftige, chemische stoffen worden gebruikt. Het immuunsysteem van baby’s en kinderen is nog niet volgroeid en daarom zijn zij juist heel gevoelig voor allergieën en eczeem. Biologisch katoen draagt fijner, het voelt zachter aan, ruikt lekkerder en ademt beter. De collectie wordt geproduceerd in Europa door een Nederlandse leverancier om zo de hoogste kwaliteit te kunnen waarborgen.

Cashmere

Het neusje van de zalm is onze cashmere collectie. De cashmere vezel is de beste, meest luxe natuurlijke vezels ter wereld . Het staat bekend om zijn extreem zachte, warme en schitterende uitstraling. Cashmere is een kostbare wol door het ingewikkelde productieproces, de schaarste, maar bovenal van de indrukwekkende kwaliteit. Een Mats en Merthe 100%cashmere babydeken is n deken voor t leven! Van alle natuurstoffen is er geen enkele met zulke imponerende warmte-eigenschappen, en zo’n aangenaam effect op de huid.

Dit fijne, hoogwaardige garen wordt gemaakt van de ondervacht van de cashmere geiten. De cashmere die gebruikt wordt voor onze dekens komt van geiten uit Mongolië« en China.

Het wordt liefdevol gecultiveerd om ervoor te zorgen dat deze vezel zijn zeer goede eigenschappen en duurzaamheid behoudt. De geiten worden op traditionele manier gehoed. Dit zorgt ervoor dat de geiten zo goed als wild zijn en de kwetsbare traditionele gemeenschap wordt beschermd.

De fabrikant werkt nauw samen met de herders families om zo de kwaliteit van de garens, maar zeker ook de kwaliteit van het leven van de geiten en de hoeders te verbeteren. De collectie wordt geproduceerd in het noorden van Schotland door een fabriek gespecialiseerd in het maken van kwalitatief hoogstaande wol producten. De fabriek bestaat sinds 1797 en produceert de producten met zo weinig mogelijk impact op de natuur en zo hoog mogelijke kwaliteit. Hiervoor worden eerlijke materialen en productie methodes ingezet.

Merino wol

Het merino schaap is een van de bekendste schapenrassen ter wereld en levert een hele goede kwaliteit wol. Vezels van de merino soort zijn extreem fijn, dit maakt ze soepeler dan traditionele grovere vezels. Merino voelt zeer zacht en vriendelijk aan. Heel anders en niet te vergelijken met synthetische vezels is merino een unieke, actieve vezel dat reageert op lichaamstemperatuur.

Dat houdt ons koel als het warm is en warm als het koel is. De merino wol die in onze deken wordt gebruikt komt van een van de meest vooraanstaande garen leveranciers in Italie. De collectie wordt, net als de cashmere collectie, geproduceerd in het noorden van Schotland op jacuard machines van de beste kwaliteit

Shopping cart

0
Geen producten in je winkelmand