Nieuw:  Onze Diamond Collectie

Diamond Collectie matsenmerthe.com

Delen = andere jonge ouders helpen:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer dan alleen schitterend

Sinds september 2018 ontwerpen we met heel veel plezier en liefde kleding voor Newborns. We zijn het in de afgelopen 2 jaar ‘geboortepakjes’ gaan noemen. Ik weet niet wat dat is, maar een van de mooiste dingen om naar te kijken vind ik een pasgeboren baby, net uit bad,  ‘milkdrunk’,  in fris gewassen kleertjes als een hoopje geluk op de buik van de ouders liggen. Dat beeld van ultiem geluk is altijd weer dé inspiratie voor de ontwerpen van onze geboortepakjes.

Onze eerste collectie is de Daisy collectie. Het patroon van deze stof is geïnspireerd op madeliefjes, die staan voor ons symbool voor kindertijd, onschuld en puurheid. Al zoekende naar de symbolisch betekenis, want ja je weet maar nooit ….kwamen we bij nog een mooie betekenis van het woord Daisy, namelijk dat het is afgeleid van ‘Day’s Eye’ omdat de blaadjes ‘s ochtends open gaan en ‘s nachts sluiten, net zoals onze ogen. “Fresh as a daisy“, een Engels gezegde dat staat voor ‘gezondheid’ en ‘vol energie’, omdat het madeliefje nooit moe is omdat het regelmatig ‘slaapt’.  DE DAISY collectie was inderdaad dé perfecte naam!

Onze kleding werd zo goed ontvangen en we werden zo enthousiast van het enthousiasme dat we meteen hele collecties voor ons zagen. Dat kwam ook door alle prachtige foto’s die we via social media toegestuurd kregen van ouders die de mooiste combinaties samenstelden, ook kregen we veel vragen die ons inspiratie gaven voor toekomstige ontwerpen.

In november 2019 gingen we onder andere voor ons, toen nog te ontwerpen gebreide katoen collectie, voor de tweede keer naar Portugal. In Portugal bezochten we met een agent verschillende fabrieken en ateliers voor productie en materialen. Willeke en ik gaan het liefst 2 x per jaar op bezoek voor nieuwe collecties. Portugal is het textiel land bij uitstek. Het behoort zelfs tot de veiligste textielindustrieën ter wereld. Voor ons de beste optie omdat het dicht bij is en we zo ook de ecologische voetafdruk zo bescheiden mogelijk kunnen houden.

Weet je bijvoorbeeld dat een gemiddeld kledingstuk zo’n 1900 reiskilometers achter de rug heeft voordat een consument het in handen heeft. Dat tussen een katoenboer en detailhandel gemiddeld tien tot vijftien partijen betrokken zijn die vaak in verschillende werelddelen gevestigd zijn? Ook zien we in de fabrieken het respect voor mensen, de natuur en hun omgeving. Portugal is daarom voor ons de beste keus; ook in de productie van onze kleding moeten onze waarden onschuld en puurheid terug te vinden zijn!

Natuurlijk wisten we niet welke tijd ons te wachten stond, maar wat zijn we blij dat we tijdens die reis zoveel mooie fabrieken hebben kunnen bezoeken en zoveel prachtige stoffen hebben kunnen ‘sourcen’ zoals dat heet. Mappen vol schatten namen we mee terug naar Friesland. En ondanks dat Covid begin 2020 steeds meer grip kreeg op de wereld en we niet konden reizen, beschikten wij gelukkig over onze mappen gevuld met prachtige materialen die ons gelukkig de mogelijkheid gaven te brainstormen, te tekenen en het te laten uitsampelen van onze laatste collectie.

Ongelooflijk hoe we het allemaal vanuit onze keuken hebben kunnen bedenken en een schitterende eerste sample collectie toegestuurd kregen die we op dezelfde keukentafel als waarop hij was uitgetekend, konden beoordelen. De kleuren waren prachtig uitgevallen, de gebrushte stof weer zo ontzettend zacht. En alle borduur- en stiksel details, ze zagen er allemaal weer prachtig en verfijnd uit!

Niks is mooier en zo bijzonder als de geboorte van nieuw leven, geluk in de puurste vorm! Dat allereerste begin samen, elkaar leren kennen en het ervaren van deze niets te evenaren oneindige liefde, is een tijd om te koesteren. Onze geboortepakjes zijn geïnspireerd op deze tijd. Ze worden gemaakt van de allerzachtste,  100% natuurlijke materialen. Zonder synthetische toevoegingen. Zo puur mogelijk! Dit betekent dat alle onze kledingstukken ademende eigenschappen bevatten en daarmee extra risico op allergische reacties voorkomen. Om jullie baby zo weinig mogelijk te belasten en dan met name het hoofdje en ruggetje, hebben we alle kleding zo ontworpen dat niks over het hoofdje aangetrokken hoeft te worden.

Deze nieuwe collectie is gemaakt van een 100% hoogwaardige katoen. Na de Daisy collectie is dit de tweede collectie met een ajour (opengewerkte stof.)

Uitgebracht in een chique Off-white en Sand kleur, is deze collectie niet alleen klassiek, maar ook helemaal van deze tijd.

De Diamond collectie is aan de binnenzijde gebrushed waardoor het extra zacht aanvoelt en comfortabel draagt. Alle items die op de huid gedragen worden hebben bovendien makkelijk te verwijderen was-etiketten, zodat ze het kwetsbare huidje van je kindje niet kunnen irriteren.

De collectie heet niet voor niets Diamond: ze staat symbool voor uniek, puur, schittering en onschuld

Bekijk hier onze Diamond collectie >>>

 

Meer uit onze blog

Wil je andere ouders helpen?
Deel dit bericht.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
CLOSE
0
Add to cart