Jouw newborn fotoshoot inspiratie

Vera van de Heuvel fotografie

Delen = andere jonge ouders helpen:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

We waren een jaar of 14 toen de prachtige aandoenlijke babyfotos van Anne Geddes ineens overal opdoken. Eerst alleen op kaarten, maar al heel snel stonden de kleinste wezentjes in agendas, tijdschriften, op kalenders, enz. Ze gingen in de jaren 90 de hele wereld over. Tussen het spelen met poppen en het echte moederschap in werden we enorm geraakt door die grappige en  unieke plaatjes van newborns. Gek waren we ervan!

Persoonlijk denk ik dat de babyfotografie van Anne Geddes de zogenaamde haute couture van de hedendaagse newborn shoot is. De kinderen werden onderdeel van de fantasiewereld van Geddes en zo tot ware kunst verheven.

voorbeeld van Anne Geddes

voorbeeld van Anne Geddes
Copyright annegeddes.com

 

 

 

 

 

 

 

Het aandoenlijke van dat allerkleinste en de kracht van pure onschuld is alleszeggend voor ons mensen. Het allereerste begin ontroert, omdat het ons terugbrengt naar het wonder  de magie en schoonheid van nieuw leven.

Waar Anne Geddes in de jaren ‘90 de toon heeft gezet met haar unieke Art-achtige beelden, zien we in deze tijd meer een trend van newborn shoots in een ‘lifestyle setting’. Fotografen komen bij het kraamgezin thuis om de prilheid van geluk vast te leggen in hun eigen habitat. Niet alleen levert dit prachtige beelden op, maar ook een bewust moment in de hectiek, een ultieme gelegenheid om stil te staan bij de enorme geluksbubble van een jong gezin.

Er zijn verschillende soorten fotografie als het gaat om baby shoots: Een bevallingsreportage, de fresh48, de newborn shoot en de baby shoot. Hieronder leggen we uit wat het precies inhoudt.

Bevallingsreportage

is het in beeld brengen van de geboortefasen. De weeën, de bevalling en de eerste uren na de geboorte. Waar het hierbij om draait is het fotograferen van een bijzonder mooie sfeer en emoties, zodat je als ouders deze unieke indrukwekkende gebeurtenis aan de hand van beelden in alle rust steeds opnieuw kunt beleven, kunt delen en de magie van dit wonderlijke moment van de geboorte van jouw baby voor altijd kunt blijven koesteren.

Fresh 48

Het fotograferen van een gloednieuwe baby, het documenteren van de magie van de eerste dagen met een nieuw kindje. Tijdens deze reportage word je gevolgd in de dagelijkse dingen en hoeft er dus niet geposeerd te worden. Voordeel is dat het kindje minimaal wordt belast. Het bijzondere van de alledaagse verzorgingsmomenten wordt vastgelegd, het voeden en de heerlijke kroelmomenten. De verwondering vastleggen die van ouders afstraalt terwijl dat prachtige kleine mensje in jullie armen ligt. Tijdens deze intieme eerste tijd worden details vastgelegd die je niet wilt vergeten. Het eigen kamertje, de eerste kleinste kleertjes aan de waslijn, een trotse oma, grote zus en of broer, de kaarten, de bijzondere cadeaus, het zijn de momenten waarop je later zegt; weet je nog…:)

Newborn shoot

Een newborn shoot is een reportage met jullie baby’s die opgekruld op een bed, kleed, op jullie handen of jouw lichaam   (meestal) ligt te slapen. De ultieme tijd voor deze shoot is zo tussen dag 6-10. Dat is omdat jullie baby er dan als pasgeboren uitziet, maar wel bijgekomen is van de bevalling, misschien al een beetje ritme slaap- en eetritme heeft en dus lekker tevreden en veel zal slapen. Het is een geposeerde baby shoot in jullie eigen leefomgeving met props, waarbij puurheid, rust en de harmonie en ultiem geluk van jullie gezinsleven centraal staat.

Baby shoot

Na de eerste 4 maanden is jullie baby al wat vaker en langer wakker. Jullie kindje is steeds meer alert en houdt alles om zich heen graag goed in de gaten. De eerste lachjes zijn een feit! Je kindje begint nu al een ‘eigen’ gezichtje te krijgen met duidelijke karaktertrekjes. Als je kiest voor een baby fotoshoot kies je voor een reportage waarbij jullie baby de oogjes open heeft, veel wakker is, op jullie reageert en de camera in kan kijken. De perfecte periode om bijvoorbeeld ook de interactie,  blijheid en eventuele uiterlijke overeenkomstigheden tussen jullie en eventuele broertjes en/of  zusjes vast te kunnen leggen.

Onze kleding is bewust ontworpen. Bewust van natuurlijke materialen samengesteld en dus zacht. Bewust duurzaam geproduceerd in Europa en dus eerlijk. Bewust ontworpen zodat ze niet over het kwetsbare hoofdje van de baby aangetrokken te worden, dus veilig en handig. Tenslotte zouden we jullie bewust genieten willen verkopen, maar dat vinden we zelf al lastig genoeg. We kunnen elkaar er alleen af en toe aan blijven herinneren.

Dat doen jullie door ons prachtige foto’s te sturen en wij door te blijven ontwerpen en te inspireren op social media.

Hierbij een aantal foto’s die we onlangs van jullie hebben mogen ontvangen:

Meer uit onze blog

Wil je andere ouders helpen?
Deel dit bericht.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
CLOSE
0
Add to cart