Delen = andere jonge ouders helpen:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Sinds 2 jaar hebben wij met ‘Mats & Merthe’, de switch van babydekens naar babykleding gemaakt. Alhoewel we altijd hebben geroepen dat we NIET de kleding in zouden, was dat roepen eigenlijk altijd tegen beter weten in. Gewoon “waiting to happen”.

Het gebeurde tijdens onze reis naar Portugal, waar we de nieuwe collectie dekens samen zouden stellen.

Maar tijdens de tweede dag, ergens, in een fabriekje, in de middle of no-where, zijn we als een blok gevallen voor DAISY, onze ajour (lees; ingebreide of ingeweefde gaatjes die samen een motief vormen in een stof)En daar moesten we gewoon mee ontwerpen….

We keken naar elkaar en er was geen houden meer aan. In 10 min hadden we aan de tafel daar, een hele collectie gebouwd.

We leken wel getíkt, zo ineens het roer om te gooien. Maar toch, we deden het. En gelukkig maar, want tot op de dag van vandaag genieten we nog altijd van deze keuze.

Inmiddels zijn we met de ‘daisy ajour’ al heel wat items, kleuren en maten verder. Veel vraag van winkeliers kwam er naast onze items ook voor een brei collectie. “Huh”,…dacht ik, “Brei voor baby’s?”, “van lotje….!, zielig!” “Dat Jeukt en kriebelt, hartstikke warm, …niet te doen….”

Dit was echt mijn associatie met brei, maar ik had geen idee, …. Ja ik had wel een idee, dat over brei met WOL. Maar zij hadden het niet over wol, ze hadden het over KATOEN. Willeke had overigens wel een idee. Maar zij is daar in opgeleid 😉

Ik heb me uiteraard verdiept in de Baby garen. Kort gezegd is het te koop in verschillende materialen en samenstellingen. Zo is er baby wol van bijvoorbeeld 100% merino- of cashmere wol, baby garen van 100% katoen of 100% synthetisch en zijn er baby garens waar een mix van de verschillende materialen is gebruikt.

Garen geschikt voor Newborn kleding beschikt wat ons betreft over een aantal belangrijke eigenschappen. Zo is het juiste baby garen geschikt voor de gevoelige babyhuid, kriebelt het niet, kan het goed ademen en heeft het géén pluizige structuur.

Belangrijk ook is dat het garen goed wasbaar is en zeker niet op de laatste plaats, is onze brei van een mooi getwijnde draad gemaakt waardoor de kleding ook erg soepel is. En zoals alle andere babykleren komen ze van duurzaam materiaal en worden ze eerlijk gemaakt.

En deze katoen voor de breicollectie vonden we, een jaar nadat we Daisy vonden, in dat ene dorpje in Portugal. Biologisch katoen in een fabriek die de mooiste ajour breit.

Zoals voor als onze kleding, geldt ook bij deze collectie dat niets over het hoofdje aangetrokken hoeft te worden en zijn alle labels verwijderbaar om zo irritatie tegen te gaan.

Meer uit onze blog

Wil je andere ouders helpen?
Deel dit bericht.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
CLOSE
0
Add to cart