Hoe kies je de allereerste kleding voor jullie baby?

Delen = andere jonge ouders helpen:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Dat magische moment

Het moment dat je je kindje voor de allereerste keer voelt, ruikt en vasthoudt….dat is een mágisch gevoel. Je maakt voor het eerst contact en je explodeert van ongeloof, oneindige liefde en trots.

De eerste kleding

Niet snel na dit bijzondere moment zal jullie baby gewassen worden en zijn of haar ‘eerste pakje’ aan krijgen. Dat pakje dat je zorgvuldig en heel bewust hebt uitgekozen. Buiten dat het een heel erg mooi geboortepakje zal zijn, is er nog een aantal aspecten waar je rekening mee wilt houden  bij het uitkiezen van de allereerste kleding. Je wilt ook rekening houden met de kwaliteit van de stoffen, de zachtheid en het materiaal. Wil je irritatie aan het tere huidje van je pasgeboren baby zoveel mogelijk voorkomen kies dan voor 100% natuurlijk en zacht -,  of biologisch katoen, fijn gebreid of geweven, hiermee zit je altijd goed.

Geboortepakje meisje

Warmte

Baby’s hebben een gevoelige huid en hebben na de geboorte iets meer moeite hun lichaamstemperatuur te reguleren. Zorg er daarom voor dat het eerste pakje genoeg warmte geeft, de kleertjes niet over de hoofdjes aangetrokken hoeven te worden en het huidje niet irriteren. Een pakje dat bestaat uit: een zachte romper (met lange of korte mouw) die opengeslagen kan worden met knoopjes aan de voor- of zijkant, een overslagvestje, een comfortabel broekje, sokjes en een mutsje.

Ook kun je kiezen voor  een babypakje dat uit één gedeelte bestaat, deze combineer je bijvoorbeeld met een romper lange mouw met kraag en een mutsje.

Maat

Qua richtlijn kies je voor een eerste pakje meestal maat 50-56.
Prematuur kindjes dragen ongeveer vanaf maat 44. Bij Mats & Merthe vind je sinds kort ook een prematuur collectie. Mocht jullie baby’tje wat kleiner zijn, is er altijd een geschikt geboortepakje te vinden.

Jullie unieke geboortepakje

Op onze site vind je speciaal geselecteerde geboortepakjes. Of ga gerust zelf samenstellen, al onze artikelen zijn op elkaar afgestemd.
Dus kun je naar hartenlust  mixen & matchen :-). Maak er iets speciaals van <3

Speciaal ingepakt

Jouw baby’s nieuwe kleding kun je sinds kort prachtig laten inpakken. Ook als je een kraamcadeau van ons hebt gekocht voor lieve vrienden of familie, kunnen wij dit in een chic pakket, versturen naar het gewenste adres!

Meer uit onze blog

Wil je andere ouders helpen?
Deel dit bericht.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
CLOSE
0
Add to cart